Διαφημιστικό spot για το έργο GastronomyNet

Ένας από τους κύριους στόχους του έργου είναι η προβολή και  η προώθηση της τοπικής διατροφικής παράδοσης και των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων των δύο περιοχών σε άμεση σχέση και συνάρτηση με την τουριστική ανάπτυξη.

Στα πλαίσια της προβολής αυτής η ΔΕΤΑΠ έχει αναλάβει την δημιουργία διαφημιστικού σποτ. 

Η δημιουργική στρατηγική για την παραγωγή του διαφημιστικού σποτ, απορρέει από τα κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ των 2 προορισμών.

Κοινά ήθη και έθιμα, κοινή παράδοση, πανομοιότυπα φυσικά τοπία,  κλασσικά μνημεία που μαρτυρούν την κοινή ιστορία και πορεία μέσα στους αιώνες, ίδιοι άνθρωποι, οι ίδιες καθημερινές εκδηλώσεις.

Βασική επιδίωξη είναι η παρουσίαση των ιδιαίτερων γεύσεων των 2 προορισμών και μάλιστα αυτών που απαντώνται αποκλειστικά και μόνο σε αυτούς.

Έτσι λοιπόν, αφού το σποτ ξεκινάει με την γεωγραφική τοποθέτηση των δύο προορισμών συνεχίζει με  οπτικές αναφορές σε μνημεία και φυσικά τοπία, με κοινά χαρακτηριστικά, σε βαθμό που ο θεατής πραγματικά αναρωτιέται που βρίσκεται το καθένα, περνάει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις (γάμοι, παραδοσιακά γλέντια, κ.α.) και κλείνει με την τοπική κουζίνα.

Με αυτό τον τρόπο αναδεικνύεται ο γαστρονομικός πολιτισμός, ως πόλος έλξης του επισκέπτη που καλείται να συνδυάσει και να «γευτεί» τους 2 προορισμούς.

Το ζητούμενο δεν ήταν να δημιουργηθεί ένας νέος τουριστικός οδηγός ή οδηγός μαγειρικής αλλά να συμβολισθεί ο κοινός γαστρονομικός πολιτισμός ως πόλος έλξης του επισκέπτη των δύο προορισμών.